Författare Ämne: Forumets regler  (läst 1813 gånger)

Utloggad Gandalf

  • Administrator
  • Newbie
  • *****
  • Antal inlägg: 9
  • Karma: +0/-0
    • Visa profil
    • Forum för asatro och forn sed
Forumets regler
« skrivet: december 18, 2016, 07:03:57 PM »
Då det gamla forumet inte riktigt fungerar som det ska så kommer jag inte åt de gamla reglerna. Detta gör egentligen inte så mycket för vi hade väldigt många regler. Så mycket regler behövs egentligen inte så nu skriver jag nya regler.

Reglerna gäller alla, även moderatorer och administratörer.
Vi använder ett varningssystem där tre varningar utgör gränsen och den fjärde innebär utkastning ur forumet ( och ja, det kommer at synas om du har varningar).

#1
Var hygglig mot dina forumskamrater.
Vi håller en vuxen ton och nedlåter oss inte till okvädesord på sandlådenivå.

#2
Om ett inlägg retar upp dig; svara inte i vredesmod. Gå ifrån datorn, fundera över din reaktion och svara inte förrän du kan göra det på ett moget sätt med riktiga argument.

#3
Inga baksätesmoderatörer tack.
Klagomål riktas till Admin eller eventuell moderator. Ta inte upp klagomål i trådarna, det bidrar inte till debatten.

#4
Källkritik tycker vi om, hittepå tycker vi inte om.
Länka gärna till källor om du har några eller ange var du hittat din information. Fråga också om informationen du fått känns konstig, kanske kan någon hjälpa dig med en bra källa. Skriv tydligt att hörsägen är just hörsägen och få det inte att se ut som fakta. Du kommer garanterat att bli krävd på en källa.

#5
Forumet tillåter på inga som helst sätt rasism, sexism eller annat dumt. Vi håller oss till FNs deklarationer om mänskliga rättigheter. Ingen diskriminering eller förminskning på grund av kön, sexuell läggning, religion, hudfärg, härkomst eller annat således. Slikt kan leda till avstängning omedelbart och är det moderatorns eller admins uppfattning att regelbrottet är grovt kommer det också at polisanmälas tillsammans med din ISP.

#6
Moderatorer utses av Admin när någon verkar ha vad som krävs. Inget tjat. Titlar baseras på hur många inlägg du skrivit, spam i syfte att uppnå titlar kommer att leda till en varning eller kanske den hederlösa titeln "Troll".

#7
Vi är här för att ha trevligt och för att diskutera gemensamma intressen. Tänk på att det skrivna ordet kan vara svårt att tolka. Försök undvika talspråk och använd gärna smileys för att visa ditt tonläge. Ha också överseende med att det du skriver kan misstolkas. Ditt tonläge hörs inte i det du skriver.

Tillägg till dessa regler kommer att finnas i en egen tråd.
Det är medlemmens skyldighet att hålla reda på vilka regler som gäller.
Regler kan absolut ifrågasättas och diskuteras så länge det görs på ett moget sätt med välgrundade argument.
"Driv i döden den fege gudvarg som hån dräglar över höge asar."