Ny sida för Asatro.Nu

Hej och välkommen till Asatro.Nu

Den här adressen gick en gång till forumet FornSed.Nu men det forumet har sedan länge försvunnit. Det blev inaktuellt och hade inga besökare efter att servern kraschade och en hel del artiklar försvann. Då en ny version lades upp visade det sig att det inte var av intresse längre så det togs bort helt.

FornSed.Nu var egentligen en fortsättning av det gamla forumet för asatro på Helgon.Net som försvann för ännu längre sedan. Tanken var att det skulle bli en samlingsplats för intresserade där man kunde diskutera och skriva av sig men det blev snarare en Wiki med artiklar och inte många medlemmar följde med från Helgon.

Tanken med den här sidan är nu att vara en informationssida.
Kommentarer är inaktiverade och det som skrivs är inte öppet för diskussion på samma sätt som tidigare. Varför inte, kanske du undrar? Jo, om många människor tycker samma sak så finns det inte så mycket att diskutera. Tycker man inte samma sak så blir diskussionerna snabbt ganska enformiga och leder ingenstans, åtminstone i det här ämnet. Du hittar inga andra religiösa sidor med öppna diskussioner som har någon slags högre kvalité så varför ska den här sidan ha det?

Asatro.Nu är till för att informera, inte diskutera. Passar det inte dina syften så behöver du ju inte läsa eller hur?

Det finns en märklig uppfattning som menar att ämnet hedendom och paganism är öppet för diskussion och att det är fritt upp till var och en att tycka precis hur mycket som helst och att någon slags yttrandefrihet råder så fort det handlar om hedendom som inte får begränsas eller emotsägas. Jag har aldrig tyckt om den inställningen så jag gör min egen sida med min information och uppmanar de som tycker annorlunda att göra detsamma. Det skapar utrymme för en helt annan typ av debatt än den snabba kommentaren man inte behöver ta ansvar för på samma sätt som en genomtänkt artikeldebatt där det framgår tydligt vem som skriver och tycker vad.

Debattforum har sina fördelar absolut men det blir lätt ett gytter av åsikter som blir svårt att läsa och skribenter gömmer sig bakom påhittade namn och tycker sig därför kunna skriva vad som helst utan att behöva stå till svars för det. Jag står för vad jag säger och jag kan absolut debattera med åsiktsmotståndare men i så fall på en högre nivå med artiklar hellre än korta kommentarer.

Det är anledningen till att Asatro.Nu ser ut så här och det är anledningen till varför både forumet och wikin är borta.

Det här inlägget postades i Information. Bokmärk permalänken.